11. 4. 2023

Gibanje, pomembna vez z življenjem

1 min. branja

Ste se danes že gibali? Uživate v jutranjem teku? Raje plešete, hodite v hribe ali pa se »zgolj« podite za svojimi malčki? V vsakem primeru se verjetno strinjate, da gibanje bogati naš vsakdanjik in nas ohranja zdrave. Gibanje je življenje in življenje je gibanje.

Gibanje se začne v možganih

Vsako gibanje, od preprostega sprehajanja po parku do kompleksnejšega, kot je izvajanje zapletenih koreografij na plesnih tekmovanjih, se začne v možganih.

ples-krka

Bolniki s Parkinsonovo boleznijo so omejeni na številnih področjih življenja

Bolniki s Parkinsonovo boleznijo se gibajo s težavo, počasi in togo ter svoje gibanje težko nadzorujejo, pogosto se tresejo in izgubljajo ravnotežje. Velikokrat jih pestijo tudi depresija, utrujenost in nespečnost.

Vsako leto 11. aprila se ob svetovnem dnevu Parkinsonove bolezni spomnimo na posameznike, ki jih ta bolezen omejuje in bremeni na številnih področjih življenja.

Izkušnja Parkinsonove bolezni je drugačna za vsakega posameznika

V Krki se zavedamo, da je izkušnja te bolezni drugačna za vsakega bolnika. Zato z bogato izbiro zdravil omogočamo prilagajanje zdravljenja potrebam posameznega bolnika in mu s tem dajemo priložnost, da se ponovno POVEŽE V ŽIVLJENJE.

Vabimo vas, da se z gibanjem povežete tudi vi. Zaplešite. Kdaj ste se nazadnje zavrteli v ritmu angleškega valčka? Če ste pozabili korake, si lahko pomagate s spodnjo shemo.

plesni koraki