18. 6. 2017

Druženje je del Krkine kulture

2 min. branja

Teden dni po Krkinem športnem dnevu smo letos prvič posebej organizirali še družabno srečanje krkašev, ki smo ga poimenovali Krkin družinski dan. Na jasi na Otočcu se je zbralo več kot 2200 zaposlenih, njihovih partnerjev in otrok. To je bil dan dobrega razpoloženja in veselja, na katerem so vsi prisotni lahko izbirali med številnimi zabavnimi dejavnostmi tako za otroke kot odrasle.

Druženje je del Krkine kulture

Srečanja krkašev imajo kljub temu, da smo letos druženje na Otočcu prvič poimenovali Krkin družinski dan, dolgoletno tradicijo. Da je prav druženje tisto, ki med zaposlenimi spleta trdne vezi, v Krki vemo že od ustanovitve. Zato že več kot šest desetletij ob poslovanju veliko pozornosti namenjamo tudi skrbi za dobre medsebojne odnose. Zavedamo se namreč, da je le z dobrimi in odprtimi medčloveškimi odnosi mogoče poslovno uspešnost združevati s svojim temeljnim poslanstvom Živeti zdravo življenje

V soboto je bil dan, kot pove že ime, namenjen druženju vseh krkašev in njihovih družinskih članov. Pripravili smo številne zabavne aktivnosti za otroke in odrasle, poskrbeli pa smo tudi za pogostitev. Za dobro razpoloženje je skrbela skupina Čuki, z energijo pa so krkaše napolnili akrobati iz skupine Dunk Kings in mažoretke iz Mažoretnega kluba Takt iz Novega mesta. 

Otoška jasa se je spremenila v pravi zabaviščni park z napihljivimi igrali, čarovnikom, ustvarjalnimi delavnicami in poslikavami obraza. Večji in manjši otroci pa tudi odrasli so lahko v planetariju, ki smo ga posebej za to priložnost postavili na otoški jasi, pokukali v skrivnostni svet vesolja. Za otroke sodelavcev smo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali tudi mini Piko olimpijado, kjer so najmlajši sodelovali v pravem olimpijskem protokolu z olimpijsko himno, baklo in zastavo, in se pomerili v štafetnih in družabnih igrah.

Družbo pa je krkašem letos prvič delala tudi nova Krkina maskota – maček Piko. Prijazen, aktiven in radoveden muc je ambasador vrednot, ki družijo krkaše po vsem svetu – partnerstva in zaupanja, hitrosti in fleksibilnosti ter kreativnosti in učinkovitosti. Na srečanju je navijal za mlade tekmovalce na mini Piko olimpijadi in je prav vsem privoščil zmago. Krkašem, še posebej njihovim najmlajšim, je na jasi pripravil številna presenečenja.

Živahno je bilo tudi v fotografskem kotičku. Fotografije, natisnjene na magnetne ploščice, pa bodo krkaše in njihove bližnje še dolgo spominjale na prijetno srečanje.