9. 4. 2019

Dobra dejanja krkašev osrečujejo mnoge

3 min. branja

​Prva polovica 8. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva je za nami. Veseli smo množičnega odziva krkašev na številnih dobrodelnih dejavnostih po Sloveniji.

Dobra dejanja krkašev osrečujejo mnoge

Njihovi prispevki in srčna dejanja so mnogim, ki potrebujejo pomoč, privabila nasmeh na obraz in jim polepšala dan. Spodbuden odziv smo do zdaj zabeležili tudi pri darovanju krvi ter pomoči humanitarnim organizacijam.

Krkin dobrodelni teden se je tradicionalno začel s krvodajalsko akcijo v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru. Številni ste že darovali obleke, obutev in druge potrebščine ter hrano za male živali. Marljivi prostovoljci pa ste hitrost in učinkovitost pokazali pri pakiranju živil in sortiranju oblačil na Karitasu in Rdečem križu.

Zelo prijetna druženja so potekala v številnih domovih starejših občanov po Sloveniji. Skupaj s stanovalci smo reševali vaje za urjenje spomina, zapeli in zaplesali ter sodelovali na različnih ustvarjalnih delavnicah. Zanimiv program smo pripravili tudi za varovance varstveno-delovnih centrov. V Novem mestu smo za učence OŠ Dragotina Ketteja organizirali plesno delavnico, varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga, Ig, so si ogledali Notol 2, z varovanci Mladinskega doma Malči Beličeve pa smo se kopali v Termah Dolenjske Toplice.

​Utrip prvih dveh dni letošnjega dobrodelnega tedna si oglejte v videoposnetku.

pXcJ6Ngfm6Q

Za dobrodelnost je potrebno le veliko in odprto srce. Vsak naš prispevek ali srčno dejanje šteje.

Več informacij:

Rezultati po dveh dneh

Krkaši prostovoljci smo opravili 504 dobrodelna dejanja.
Za Rdeči križ in Karitas smo zbrali 1,2 t oblačil, hrane, knjig ter otroških, higienskih in drugih potrebščin.
218 krvodajalcev je darovalo 84 l krvi. 30 krkašev je kri darovalo prvič.
Družili smo se z varovanci 5 varstveno-delovnih centrov oz. šol s prilagojenim programom in zanje organizirali različne delavnice in predavanja.
Družili smo se v 9 domovih starejših občanov in zanje organizirali delavnice in kulturne programe.
Na Rdečem križu in Karitasu smo pripravili 4200 kg živilskih paketov in pomagali razvrstiti 950 kg oblačil.
Zbrali smo 32 kg hrane za male živali.