11. 10. 2022

Dnevi bolečine – ne tecimo proč, temveč stopimo naproti

1 min. branja

11. oktobra zaznamujemo svetovni dan boja proti bolečini, le dan za tem, 12. oktobra, pa nas svetovni dan revmatskih bolezni opominja, da je bolečina kompleksna in ima več obrazov. Že samo revmatskih bolezni poznamo več kot 200 vrst.

326201-2022 World Pain Day KrkaSi 825x500px SI-w825

Mislec Rumi je nekoč dejal, da se zdravilo za bolečino skriva v bolečini. Bolečina nas opozori na nekaj, čemur moramo posvetiti več pozornosti, izogibanje pa jo lahko še poveča.

Zato ne tecimo proč od bolečine, temveč ji stopimo naproti. Razširimo svoje znanje, ostanimo aktivni, pravočasno ukrepajmo in poskrbimo tudi za druge – v Krki to počnemo s ponudbo protibolečinskih zdravil vrhunske kakovosti. Blažjo in kratkotrajno bolečino lahko učinkovito lajšamo z izdelki za samozdravljenje, na primer z Nalgesinom® S (natrijev naproksenat) ali Daleronom® (paracetamol). Ob močnejši ali dalj časa trajajoči bolečini pa obiščimo zdravnika, da bo izbral najprimernejše zdravilo. V Krkini ponudbi so številna zdravila za različne vrste bolečine, tudi inovativne učinkovite kombinacije v farmacevtskih oblikah s podaljšanim sproščanjem za dolgotrajen učinek.

In kaj lahko naredimo sami? Že danes lahko pobrskamo po spletnem portalu E-zdravje in knjižicah iz zbirke V skrbi za vaše zdravje ter tako bolje spoznamo bolečino.  Lahko pa obiščemo www.vajezakriz.si in začnemo redno telovaditi, saj tudi tako lahko preprečimo ali ublažimo bolečino. Nato lahko svoje znanje in izkušnje delimo z drugimi ter tako pripomoremo k ozaveščanju o bolečini in revmatskih boleznih. Naj dnevi boja proti bolečini ne ostanejo le oznaka na koledarju.

Recimo NE bolečini.