9. 3. 2016

Ataxxa – novo zdravilo za učinkovit nadzor nad klopi in bolhami pri psih

1 min. branja

Krka, d. d., tovarna zdravil, Novo mesto predstavlja novo zdravilo Ataxxa, s katerim smo dopolnili svojo paleto kakovostnih in učinkovitih veterinarskih izdelkov. Ataxxa pse učinkovito in varno ščiti pred klopi in bolhami. Kot zdravilo brez recepta je lastnikom psov na voljo v lekarnah in veterinarskih ambulantah.

Ataxxa – novo zdravilo za učinkovit nadzor nad klopi in bolhami pri psih

Tako klopi kot bolhe predstavljajo nevarnost za zdravje psov in tudi za zdravje njihovih lastnikov. Zaščita pred zunanjimi zajedavci naj bo zato redna, učinkovita in varna. Krkino novo zdravilo Ataxxa vsebuje permetrin in imidakloprid, preizkušeni učinkovini, ki pri psih učinkovito odpravljata zunanje zajedavce. Omogoča učinkovit nadzor nad klopi, saj jih uniči že stik z zdravilom, zaščita pa traja več tednov. Zdravilo je izjemno učinkovito tudi proti bolham, saj poginejo v enem dnevu po nanosu.

Deluje tudi na ličinke v okolici zdravljene živali in tako prekine razvojni cikel bolh. Enkratni nanos 4 tedne preprečuje infestacijo z bolhami. Da bi zmanjšali ponovno infestacijo, je priporočljivo zdraviti vse pse v gospodinjstvu. Zdravilo se lahko uporablja tudi kot del zdravljenja dermatitisa zaradi alergije na bolhe. Ataxxa je na voljo v različnih jakostih, prilagojenih teži psa, posebno oblikovana merilna kapalka pa omogoča hiter, enostaven in varen nanos zdravila na kožo živali. Ataxxa deluje tudi, če se zdravljene živali zmočijo.

Več v sporočilu za javnost.