Krkina knjižna zbirka

V kulturi vidimo v povezavi s svojo osnovno dejavnostjo veliko simbolike, saj proizvajamo zdravila za telo, medtem ko je kultura zdravilo za dušo. V duhu slogana Tudi kultura je del nas izdajamo tudi svojo knjižno zbirko.

MONOGRAFIJI O REKI KRKI IN NOVEM MESTU

MONOGRAFIJI O REKI KRKI IN NOVEM MESTU


V prvi monografiji smo se z esejem priznanega slovenskega pesnika Toneta Pavčka z naslovom Zeleno, ki te ljubim zeleno poklonili reki Krki, ob kateri je zraslo naše podjetje. V drugi, posvečeni Novemu mestu, je esej z naslovom … in ga objema kot ljubica zvesta …, zapisal  umetnostni zgodovinar dr. Milček Komelj.

REKA ZGODB

REKA ZGODB


Posebej smo ponosni na dve obsežni knjigi z zgodbami in anekdotami, ki so jih napisale krkašice in krkaši. Gre za dragoceno pričevanje o Krkini rasti in njenih vrednotah. Prva knjiga je izšla leta 2010, druga pa 2014. Naslov Reka zgodb ni bil izbran naključno, saj je naše podjetje zraslo ob reki Krki, po kateri nosi ime.

KNJIGA PESMI

KNJIGA PESMI


Leta 2016 smo izdali knjigo Kot kaplja se pesem utrne. V njej so zbrane najboljše pesmi krkašic in krkašev, ki so zaposleni v Sloveniji in v Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini. Tako smo spodbudili in odkrili njihov pesniški talent. Knjiga ima posebno vrednost tudi zaradi večjezičnosti. Vse pesmi so objavljene v izvirniku ter v slovenskem in angleškem oziroma ruskem jeziku.

KNJIGA O GRADU OTOČEC

KNJIGA O GRADU OTOČEC


Ob slovenskem kulturnem prazniku leta 2018 smo v zbirko dodali knjigo Otočec – grajski biser na zeleni Krki. Njen avtor je umetnostni  zgodovinar in priznani slovenski gradoslovec dr. Ivan Stopar. Predstavljena so zgodovinska dejstva in arhitekturne posebnosti ter življenje prebivalcev gradu.

KRKINE NAGRADE – 50 LET Z ODLIČNOSTJO

KRKINE NAGRADE – 50 LET Z ODLIČNOSTJO


V jubilejnem letu 2020 smo pet uspešnih desetletij edinstvene zgodbe počastili z obsežno monografijo Krkine nagrade – 50 let z odličnostjo. Prikazuje zgodbo Krkinih nagrad, ki so doživele nesluten razcvet ter so bile ves čas v koraku z napredkom družbe in Krkino rastjo. Monografija je sedma knjiga v Krkini knjižni zbirki

 

Raziskujte naprej

Multiparty banner 1

KRKINI KLUBI IN DRUŠTVA

Ponosni smo, da Krkino ime nosi kar 17 športnih in kulturnih klubov in društev.

Več

ZAVEZANI KULTURI

Podpiramo umetniške projekte, saj želimo kulturo čim bolj približati ljudem.

Več

PARTNERJI V ZNANOSTI

Podpiramo projekte, ki omogočajo napredek v izobraževanju in znanosti.

Več