Prave vaje za odločen NE bolečini v križu

1 min. branja

Bolečino lahko preprečimo ali ublažimo z redno telesno aktivnostjo

BOLEČINA V KRIŽU IN HRBTENICA

Ali veste, kaj je skupno ljudem, ki živijo v ekvadorskih gorah, ribiških vasicah na Portugalskem in zahodnoafriških puščavah? Če ste pomislili, da živijo stran od sodobnega sveta, imate prav. Poleg tega ti ljudje praktično ne poznajo bolečine v križu. Le kako je to možno? Seveda ne gre za čudežno zdravilo. Ti ljudje imajo čvrste trebušne mišice, kar jih varuje pred bolečino v križu.

VSVZ40SI-ne-bolecini-Krka-zenska-sedi-roka- v-krizu-w1650

REDNA TELESNA AKTIVNOST

Tudi za nas obstaja rešitev – redna telesna aktivnost, ki deluje kot protiutež našemu pretežno sedečemu načinu življenja. Obiščite www.vajezakriz.si in naredite nekaj dobrega za svojo hrbtenico. In ne pozabite, da morate biti pri vadbi vztrajni, saj naše telo potrebuje vsaj dva meseca, da se mišice preoblikujejo.

Bolečino v križu lahko blažimo s protibolečinskimi zdravili, ki so v lekarni na voljo tudi brez recepta. Za njeno dolgotrajno preprečevanje pa je ključna redna telesna aktivnost, kot so npr. vaje za križ.

Obiščite www.vajezakriz.si in začnite že danes!

Viri

  1. Lost Posture: Why Some Indigenous Cultures May Not Have Back Pain [internet]. NPR; 2015 [citirano 18.6.2021]. Dostopno na naslovu: https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2015/06/08/412314701/lost-posture-why-indigenous-cultures-dont-have-back-pain?t=1624022982761
  2. Kako si pri bolečinah v križu lahko pomagate z vajami? [internet]. Krka. [citirano 18.6.2021]. Dostopno na naslovu: www.vajezakriz.si