Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Seldiar kapsule (loperamid)

  Seldiar je namenjen za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih drisk neinfekcijskega izvora. Priporočamo ga tudi bolnikom z ileostomo za zmanjšanje števila iztrebljanj in količine blata.
 2. Sobycor filmsko obložene tablete (bisoprolol)

  Zdravilo Sobycor je namenjeno za zdravljenje visokega krvnega tlaka, angine pektoris in stabilnega kroničnega srčnega popuščanja. V tem primeru ga uporabljamo v kombinacij z drugimi zdravili za zdravljenje te bolezni (kot so zaviralci angiotenzinske konvertaze, diuretiki in srčni glikozidi).
 3. Sorvasta filmsko obložene tablete (rosuvastatin)

  Zdravilo Sorvasta spada v skupino zdravil z imenom statini. Uporabljamo ga za uravnavanje nivoja maščobnih snovi ali lipidov v krvi, zlasti holesterola in trigliceridov.
 4. Sorvitimb filmsko obložene tablete (rosuvastatin, ezetimib)

  Zdravilo Sorvitimb deluje tako, da zmanjšuje raven holesterola na dva načina: zmanjšuje absorpcijo holesterola v prebavilih in količino holesterola, ki ga proizvaja telo. Vsebuje dve različni učinkovini: rosuvastatin in ezetimib. Pri že obstoječi bolezni srca, zdravilo Sorvitimb zmanjša tveganje za srčni infarkt, možgansko kap, operacijo za povečanje pretoka krvi v srcu ali sprejem v bolnišnico zaradi bolečin v prsih.
 5. Stugeron tablete (cinarizin)

  Stugeron je namenjen za: zdravljenje motenj ravnotežja (vestibularnih motenj), kot so vrtoglavica, šumenje v ušesih, (tinitus), slabost in bruhanje pri bolezni notranjega ušesa, ki lahko prizadene eno ali redko obe ušesi (Ménierova bolezen).
 6. Sulfasalazin Krka tablete (sulfasalazin)

  Zdravilo Sulfasalazin priporočamo za: zdravljenje akutnih izbruhov in poslabšanj Crohnove bolezni, ulceroznega kolitisa in proktitisa, vzdrževanje remisije ulceroznega kolitisa in proktitisa, zdravljenje revmatoidnega artritisa in juvenilnega revmatoidnega poliartritisa, ki se ne odzivata dovolj na zdravljenje z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.