Zdravila na recept

Ste na straneh s splošno vsebino. Za dostop do obsežnejših strokovnih informacij se morate .

Izdelki

 1. Sobycor filmsko obložene tablete (bisoprolol)

  Zdravilo Sobycor je namenjeno za zdravljenje visokega krvnega tlaka, angine pektoris in stabilnega kroničnega srčnega popuščanja. V tem primeru ga uporabljamo v kombinacij z drugimi zdravili za zdravljenje te bolezni (kot so zaviralci angiotenzinske konvertaze, diuretiki in srčni glikozidi).
 2. Sorvasta filmsko obložene tablete (rosuvastatin)

  Zdravilo Sorvasta spada v skupino zdravil z imenom statini. Uporabljamo ga za uravnavanje nivoja maščobnih snovi ali lipidov v krvi, zlasti holesterola in trigliceridov.
 3. Sorvitimb filmsko obložene tablete (rosuvastatin, ezetimib)

  Zdravilo Sorvitimb deluje tako, da zmanjšuje raven holesterola na dva načina: zmanjšuje absorpcijo holesterola v prebavilih in količino holesterola, ki ga proizvaja telo. Vsebuje dve različni učinkovini: rosuvastatin in ezetimib. Pri že obstoječi bolezni srca, zdravilo Sorvitimb zmanjša tveganje za srčni infarkt, možgansko kap, operacijo za povečanje pretoka krvi v srcu ali sprejem v bolnišnico zaradi bolečin v prsih.
 4. Sulfasalazin Krka tablete (sulfasalazin)

  Zdravilo Sulfasalazin priporočamo za: zdravljenje akutnih izbruhov in poslabšanj Crohnove bolezni, ulceroznega kolitisa in proktitisa, vzdrževanje remisije ulceroznega kolitisa in proktitisa, zdravljenje revmatoidnega artritisa in juvenilnega revmatoidnega poliartritisa, ki se ne odzivata dovolj na zdravljenje z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili.
 5. Sunitinib Krka trde kapsule (sunitinib)

  Zdravilo Sunitinib Krka vsebuje učinkovino sunitinib, ki je zaviralec protein kinaze. Deluje tako, da zavira aktivnost posebne skupine beljakovin, ki sodelujejo pri rasti in razširjanju rakavih celic. Zdravilo se uporablja za zdravljenje odraslih z določenimi vrstami raka.

Opisi zdravil in izdelkov so namenjeni seznanjanju z njihovimi značilnostmi, niso pa prodajni katalog.

Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.

Prijava neželenih učinkov
Če želite prijaviti neželene učinke, nam pošljite izpolnjeni obrazec za prijavo neželenih učinkov.