22. 2. 2016

V Krki žalna seja v spomin na Miloša Kovačiča

2 min. branja

Novo mesto, 22. februar 2016 – V spomin na preminulega dolgoletnega predsednika uprave in generalnega direktorja Krke Miloša Kovačiča je bila včeraj v Krkini upravni stavbi žalna seja. Prisotni člani uprave, nekdanji in sedanji sodelavci ter ožji družinski člani so obudili spomine na njegovo življenjsko pot in poslovne dosežke, ki so Krko umestili na vidno mesto na generičnem farmacevtskem zemljevidu.

Kot je v svojem nagovoru žalnemu zboru poudaril predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič, je Miloš Kovačič s svojim načinom vodenja dal možnost oblikovanja močnega strokovnega in vodstvenega potenciala Krke, kar je bilo zagotovilo njenega nadaljnjega razvoja in poslovne uspešnosti. »Krka je pod vodstvom Miloša Kovačiča s skrbno premišljenimi vlaganji sledila vse večjim zahtevam po kakovosti izdelkov številnih mednarodnih ustanov, krepila marketinško-prodajno mrežo v tujini, pridobivala ugled na domačem in tujih trgih ter si zagotavljala vodilno vlogo med generičnimi farmacevtskimi podjetji v srednji in vzhodni Evropi.« V nagovoru je še izpostavil, da so njegove vodstvene in upravljavske kvalitete ter osebnostne lastnosti omogočile, da je Krka s timskim delom vedno uspevala, ne glede na težave, ki so se pojavljale, ter da je iz njih vedno prišla z novo energijo in bogatimi izkušnjami, ki so zagotavljale uspeh v prihodnosti.

30. septembra 1934 rojeni magister farmacije je svojo poslovno pot v Krki začel leta 1964. Sedemnajst let je vodil komercialno oz. marketinško-prodajno področje. Leta 1985 je bil imenovan za predsednika poslovodnega odbora, štiri leta kasneje pa za generalnega direktorja Krke. Od leta 1997 do konca leta 2004 je bil predsednik uprave in generalni direktor Krke. Upokojil se je konec leta 2005. Svoje 40-letno delo je v celoti posvetil razvoju Krke. Doma in v tujini je prejel številne nagrade in priznanja.

Ob koncu včerajšnje žalne seje je predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič v svojem imenu, v imenu vseh sodelavcev in upokojenih sodelavcev Krke družini Miloša Kovačiča izrekel iskreno sožalje. »V spominu ga bomo ohranili kot osebnost, ki je pomembno zaznamovala Krkino poslovno pot. Njegov lik in delo bosta Krko in njene uspehe bogatila tudi v prihodnosti,« je še dodal.

Spominu na spoštovanega sodelavca so se številni krkaši in ostali občani poklonili z vpisom v žalno knjigo, ki bo v Krkini upravni stavbi v Novem mestu odprta še danes.