9. 6. 2023

Krka prejemnica posebnega priznanja Kemijskega inštituta

1 min. branja

Kemijski inštitut je v sredo, 7. junija, na osrednji slovesnosti Tedna Kemijskega inštituta, podelil Preglove nagrade ter priznanja za sodelovanje pri raziskovalnem delu. Krka je prejela posebno priznanje za dolgoletno tesno in zgledno sodelovanje pri raziskovalnem delu.

krka-priznanje-kemijski-institut
V Krkinem imenu je priznanje od direktorja Kemijskega inštituta Gregorja Anderluha (levo) Zvone Simončič, direktor Razvoja in raziskav zdravil iz Krke, d.d., Novo mesto (desno). Foto: Andrej Perdih

Kot so na Kemijskem inštitutu zapisali v obrazložitvi, je priznanje zahvala “za dolgoletno poglobljeno sodelovanje, ki vodi k mnogim raziskovalnim uspehom in drugim navdihujočim skupnim zgodbam. Prav te zgodbe so nam še kako v ponos, saj pomembno sooblikujejo in bogatijo skupen slovenski raziskovalni prostor.”

Sodelovanje Krkinih raziskovalcev in Kemijskega inštituta omogoča učinkovit, predvsem pa hiter prenos znanja oziroma razvitih analiznih metod v prakso, s čimer v Krki ohranjamo kompetitivno prednost na globalnem trgu zdravil in povečujemo svojo prepoznavnost v svetu.